Houten lichtmasten

Wij hebben diverse projecten uitvoerd met houten masten en hiervoor gebruiken we verschillende soorten hout. De houtsoorten welke alleen esthetisch onderhoud behoeven vallen in klasse 1
zoals Azobe, Bilinga etc.
De masten hebben een robuuste uitstraling en zien er piekfijn uit als ze worden behandeld met olie. Behandelde masten hebben echter wel onderhoud nodig, willen ze mooi blijven.

Wanneer een mast uit klasse 1 (levensduur minimaal 25 jaar) onbehandeld blijft zal dit geen enkele invloed hebben op de levensduur; de mast blijft technisch in een goede staat maar kleurt grijs.

Kijk voor meer projecten met houten lichtmasten op onze website www.houten-lantaarpaal.com.

Op de onderstaande foto’s staan masten van azobé, deze zijn ook onderhoudsvrij.

azobé-lichtmasten-gecombineerd-met-RVShouten-mast-gecombineerd-met-RVS

 

 

 

 


De kabel gaat door de mast naar het armatuur; het deurtje en de sponning zijn van RVS gemaakt.

Onderstaande foto’s zijn masten gemaakt van Bilinga hout (duurzaamheidsklasse 1) en daarna behandeld met Benar olie. Het staal is thermisch verzinkt en voorzien van 2 lagen poedercoating.

computerschets houten mast

De computerschets van de mast, om op beeld te tonen hoe het geheel eruit moest komen te zien.

houten-mast-gecombineerd-met-staalNieuwpoort-Leopoldplein-1

 

 

 

 

 

 

 

 


Bilinga-lichtmast-alkmaar

Bij dit project (op de foto links), was de wens van de klant een 14 meter hoge houten mast voorzien van 4 schijnwerpers; de mast moest onbehandeld 30 jaar meegaan.Wij hebben de mast aangeboden en geleverd in Bilinga klasse 1, met een stalen kern. Het stalen frame (een cilindrische verloopmast) loopt door de gehele mast heen; hierdoor is de mast erg sterk.

Wij kunnen u nog veel meer voorbeelden laten zien, maar leuker en origineler is dat we een afspraak maken en de mogelijkheden en onmogelijkheden bekijken en zo tot een betaalbaar resultaat komen.